In my life

In my life

tisdag 11 juni 2013

Då kör vi - Just Do It

Jag har fått et uppdrag idag - att fr.o.m nu börja blogga mer om kost och träning. Min kost och träning.
Jag är med i en Challenge grupp där man tipsar/peppar, ger råd, frågor, bilder, kost och massa tips. Jag valde att idag dela med mig av min bild att även jag började nå mina mål. Bilden i mitt förra inlägg.
Jag har nog aldrig fått så många kommentarer på en bild sedan jag fick barn och man fick grattis hälsningar.
Det är så fina kommentarer så jag nästan blev tårögd och alla av träningsintresserade personer.

Flera av de ville veta hur jag mått mina mål, vad jag tränar, hur mycket och vad jag äter så då tänkte jag att jag få helt enkelt göra min "barn"blogg till lite mer varierad blogg och det gör jag med glädje! :-)Jag har alltid varit aktiv och rört på mig. Arbetat som gruppträningsinstruktör under några år för att sedan ta ett uppehåll när jag skadade min handled och sen har jag inte kommit tillbaka till det. Känner ibland att jag saknar att instruera men jag vet inte... Har jag tiden? Lusten? Inspirationen? Till att vara just instruktör eller nöjer jag mig med egen träning.. Frågan kommer då och då och eftersom jag inte har något konkret svar så känns det som att jag är nöjd med egen träning helt enkelt :-)

Jag har legat på 60-63kg de denaste året och jag har inte varit nöjd med det för jag vet hur jag sett ut innan och jag mår inte bra med mig själv när jag inte är nöjd, så därför sa jag till mig själv att nu kör vi! Minska på sötsakerna som varit i min mage typ dagligen innan. McD har jag alltid varit svag för och ätit cheeseburgare MINST 2-3ggr i veckan sen jag gick i gymnasiet, dvs längesen så mitt nyårslöfte i år var att minska mina måltider på just McD. Jag har verkligen lyckats. Har nog ätit där 6-7 ggr sedan januari. Stort steg!
I och med att jag kände jag klarade det så satte jag upp nya små delmål hela tiden.
Tex. gå till jobbet (tar ca.30min) och tillbaka, träna mina lediga dagar (är ledig 1-2 dagar i veckan) och träna på fm om jag jobbar kväll och tvärtemot. Jag höll även det och märkte att jag minskade i mina kärlekshandtag. Ännu mer peppad när man ser sådant och märker att jeansen sitter lite slappare.

Jag började då att ändra min kost. Började äta kokt ägg till frukost (1-2st) eller ibland äggröra. mer sallad till lunch med något tillbehör såsom kyckling, lax eller bara linser o bönor. Smoothie i olika varianter har jag haft som mellanmål och ibland som frukost till äggen. Då med proteinpulver i.

Jag provar mig fram, får inspiration och allt är inte gott, som tex havregrynsgröt men jag äter det till frukost ibland för att jag vet att det är bra för magen. Och faktiskt så har jag börjat tycka det är liiite godare nu.

Jag kommer lägga ut lite av vad jag äter i fortsättningen men här är min lunch och min kvällsmat idag...

Bananpannkaka med kokosflingor på.
2 ägg
1 mosad banan
kokosflingor
½dl proteinpulver vaniljTill middag blev det salladsmix med körsbärstomater och en ugnsstekt laxfilé
saltad och pepprad.Här är före och efterbild men hur jag än vände och vred kom de i fel ordning.
Men ni ser ju själva, I guess ;-)
Den till höger är tagen i mitten på mars och då hade jag inte börjat med träningen och kosten.
hade inte fått den riktiga inspirationen.
Bilden till vänster är tagen i morse innan min hemma träning.I mogon kommer ett inlägg om vad jag gjort för hemmaträning de snaste två månaderna.Kram!

Tack än en gång för er pepp idag! Den värmde enormt mycket ska ni veta!

7 kommentarer:

 1. Hittade hit från FB gruppen. Du är grym , jag hade varit nöjd om min mage sett ut som din såg ut i mars :)

  SvaraRadera
 2. Så bra jobbat än en gång. Jag blir superpepp. Vill ha en sån där grym kropp. Kram

  SvaraRadera
 3. Wow, imponerande och inspirerande, you go girl!

  SvaraRadera
 4. GRYMT jobbat!!! :D snygg kropp!
  Men äter du bara två ägg till frukost? :P

  SvaraRadera
 5. Kan du inte lägga upp ett mat"schema" och träningsschema för en vecka så är det lättare och förstå. Är det maten eller träningen som känts viktigast för att komma den sista biten???

  SvaraRadera
 6. Har också hittat hit via FB-gruppen, fantastiska resultat du fått!

  SvaraRadera