In my life

In my life

onsdag 12 juni 2013

Min hemmaträning - just nu

Go middag!

Passar på att på min lunch göra ett blogginlägg och jag lovade ju att skriva lite om vad jag gör för träning när jag är hemma. Nu har jag en skivstång hemma som jag tror väger 20kg. Ej avtagbara vikter heller så jag får ha dem och ibland, till biceps tycker jag den är för lätt och till axlar så är den alldeles för tung om man nu ska hålla rätt teknik och det ska man ju. Men men...det blir små repetitioner i alla fall trots det är tugnt.

Jag önskar jag hade hantlar hemma också, så det borde införskaffas men först ska jag inhandla en shins stång att fästa i dörrposten så jag kan dra mig upp lite när man har lust. Den lockar ju när den sitter där ;-)

Jag har alltid varit svag för armar. Vältränade armar och att själv träna armar. Tycker det är fint med muskulösa armar och axlar. Därför har jag ett tag hållit på att regelbundet göra armhävningar. Jag märkte ganska snabbt förändring på mina armar när jag gjorde 15x3 om dagen under några veckor. Sen utökade jag. Nu kör jag 30x3 när jag kör och det är inte varje dag men varannan ungefär, det beror på.
Har även nu i dagarna börjat göra pushups, dvs en armhävning med händerna tätare intill varandra. Ruiktigt bra och jobbigt för triceps. Jag är svag i triceps så därför kör jag nu sådana 3-4 ggr om dagen och då gör jag så många jag orkar i en omgång. Det brukar bli 10st. Jag kämpar till 15 just nu.

Axlarna brukar jag göra med skivstången som ju är alldeles för tung men jag har den i brösthöjd ståendes och gör axelpressar rakt uppåt tills jag känner att ryggen inte håller att vara rak. Det brukar bli 10-12 st men jag jobbar på det och förhoppningsvis blir jag snart starkare även där.

Jag är ganska dålig på att träna ryggen men jag försöker bli bättre på det genom att göra rygglyft liggandes på mage och lyfta överkroppen, samt med skivstången. Axelbrett isär med fötterna, lätt böjda ben, rak rygg lutad framåt och börja med stången ovanför knäna och dra uppåt längs med benen. Jag ska lägga in bild men jag har ingen bild just nu. Ska försöka få till ikväll :-)

Mage försöker jag träna varje dag och då gör jag den sk fällkniven där jag ligger på rygg med svanken i golvet (vilket jag får kämpa med att hålla ner eftersom jag är svankig) och benen upp i taket. Ner med raka ben mot golvet utan att lämna svanken och upp igen. Den är jobbig i början men blir lättare och jag känner att jag har blivit starkare i bålen av just den. Det går att ta benen både rakt ner och snett åt sidorna. Då jobbar du med hela magen. Det känner man om man håller en hand på magen då man jobbar.

jag kör även plankan 2-3 min. Ibland en gång om dagen, ibland tre och iblsand varannan dag. Fällkniven gör jag däremot varje dag och även "cykling" med benen. Svanken i golvet och tampa med benen. Ju längre fram de är, detso jobbigare. Dessa övningar har gett mig magen jag har idag.

Benen ä jag väldigt dålig på att träna. Jag vill inte ha biffiga lår och eftersom jag nog har rätt lätt för att bygga muskler så låter jag promenaderna och löpningen göra sitt. Ibland kan jag ge mig på att göra benböj med skivstången på axlarna men inte så väldigt ofta. Jag jobbar mer från höfterna och uppåt :-)

jag kommer som sagt lägga in bilder då och då, så håll utkik!
Tycker det var jätte roligt att så himla många ville veta och att jag skulle blogga om det.
Ni ger mig inspiration, ni också! Inte bara jag som ger er... Kom ihåg det! ;-)
Dagens frukost - smoothie gjord på 5 jordgubbar, 3dl mjölk, ½dl havregryn
och ½dl proteinpulver.

När ja börjar tidigt på jobbet (kl.07) så är jag inte hungrig på morgonen så därför
är en smoothie eller två ägg alldeles lagom ,.Jag blir mer än lagom mätt på det.
Jag tycker om lagom. Att vara för mätt mår jag inte bra utav. men det är jag.
En del trivs med att vara jättemätta, så det är en individuell känsla.Började dagen med en mils cykling in till Lund från Dalby.
Vackert men blåsigt.
Å ser där... idag fick jag även lite benträning minsann ;-)Dagens lunch bestående av grönsaker, två kokta ägg och en proteindrink (pulver och 2½dl vatten)
Och även där, ja jag är mätt! Jag har med dessa månader ätit lite mindre i taget ocgh därmed har jag ju
även krympt min magsäck som i sin tur gör att jag blir mätt på mindre än jag blev innan.
Ägg tycker jag personligen är jättemättande.
Jag har skippat bröd i min vardag. Jag har bröd hemma för att barnen äter det men jag äter det inte mer än om jag är iväg och det bjuds. Jag blir inte längre sugen på mackor och inte heller pasta som jag innan verkligen älskade. Kunde koka makaroner och slänga på en klick keso o äta men nä, jag äter hellre sallad nu och det är inte likt mig för upp till jag var 25-30 så åt jag nästan aldrig sallad. Tyckte inte det var gott.
Tänk vad små medel kan förändra. Och till det bättre! :-)


Vad äter ni till frukost?Kram!

3 kommentarer:

 1. Hej, kul att du hittat en hemmaträningsform som ger resultat! Däremot tycker jag du ska styrketräna benen med samma fokus som du kör överkrop. Benen utgör halva vår kropp och träningen har positiva effekter även resten av kroppen, till exempel i bålen. Du stärker ju även upp senor och ligament med styrketräning som gör att du klarar av t ex löpningen och cyklingen med mindre risk för slitage framöver.

  -Lite- extra muskelmassa är även bra att ha när vi blir äldre, för att motverka skador, hjälpa till att pumpa upp blodet och allmänt öka livskvaliteten.

  Om du känner att du har lätt att bygga muskler av den typen av träning du kör nu, dvs ganska höga repetitionsantal, testa att träna tyngre men färre repetitioner och längre vila. Din 20kg-stång kanske är för lätt att köra vanliga knäböj med, testa att köra enbensövningar istället. Som sista utväg har du ju faktiskt knäböj med stången på raka armar, som också är en bra stabilitetsövning och kräver bra rörlighet och kroppskontroll.

  Kör hårt!
  /J

  SvaraRadera
 2. Ska bli superspännande att få följa dina inlägg framöver :)
  En fråga, vilket proteinpulver kör du med?
  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 3. Förut åt jag alltid fiberhavregrynsgröt med hallon och grädde till frukost. Anledningen till att jag ätit med grädde (ovispad) är för att det har mättat bättre. Men nu senast kör jag antingen PF eller så äter jag turkisk yoghurt med func supermüsli och en äggmacka. Har valt ett bröd som heter rågstyrka från polarbröd. Lite lägre kolhydratmängd än annat bröd. Men detta blir oftast bara på helgerna.
  Skulle gärna äta smoothie men då jag går upp så tidigt vill jag inte väcka resten av familjen med blendern ;)

  SvaraRadera