In my life

In my life

söndag 29 juli 2012

Mammor, pappor och barn

Man ser det överallt... Mum + dad, I love mum & dad, 50% mum + 50% dad= 100% me... osv...
Vad hände med genustänket? Med alla rättvisor, mamma, mamma, barn? pappa, pappa, barn?
100% mamma? 100% pappa? Finns så många olika familjer och den "riktiga" familjen är inte den traditionella längre... Sk mamma, pappa, barn.

Så många ensamstående föräldrar som skaffar barn på egen hand och det får dem skit för av många för att...Vaaad ska barnet ha för manlig förebild? Stackars barn som inte har någon pappa. Varför??!
Men om en pappa omkommer då ett barn är litet, då är det aldrig frågan om att det inte finns någon manlig förebild för då är det istället alltid synd om mamman och barnet.
Vad är skillnaden av att förlora sin pappa/mamma då man är bebis och att enbart födas in i en familj bestående av bara en mamma eller en pappa.
Jag har jättesvårt för en del människors tänk...
Och en sak till... V a r f ö r  är det så svårt att ändra på broschyrer och dylikt man ska fylla i, tex på skolor, förskolor och annat...
Man ska fylla i:
Mammans namn och pappans namn. Varför inte bara ändra till föräldrarnas namn??
Det känns inte alls bra när man ska fylla i sådana papper och på Villes förskola har vi sagt till och det tyckte dem var bra och sa att vi får gärna säga till om fler saker uppstår.
Det kan ju inte vara så svårt och jag kan tänka mig att många tar illa upp av sådana papper.


Kram banan!

3 kommentarer:

  1. På vår avdelning står det "mammas namn" och "Partners namn" etc. Vi använder partner och inte pappa :)

    SvaraRadera
  2. Det ska stå vårdnadshavare på blanketterna iallafall i Malmö kommun är det så ( i den stadsdelen jag arbetar i har vi det så) // Lotta

    SvaraRadera