In my life

In my life

torsdag 28 juni 2012

Tankar


Strålande väder idag, vilket behövdes för alla känns det som. Ville har varit på ett strålande humör och Ella likaså. Theodor har jag knappt sett röken av idag då jag först jobbade till klockan 14 och han har varit hos en kompis och lekt tills det var dags att komma hem och äta mat/dusch/lägga sig.
Ja, jag vet att det är tidigt men våra barn behöver sova tidigt. Nu är klockan 18.45 och alla tre sover som små grisar även om solen strålar och det är sommarlov ute. Tidiga morgnar, fritids och massa lek gör barnen trötta och här tycker dem om att lägga sig o lyssna på saga o sen sova.
Ville hade inte sovot middag idag och somnade medan jag var nere och gjorde vällingen. Ella halvsov när jag kom in med den i hennes rum också. Sune saga blev det för Theodor och han gäspade i kapp medan jag läste. Sune böcker är en hit hos MrT :-)

Idag hade Ida besök av en barndomsvän, Hanna som var här när jag kom från jobbet. Ida hade bakat rabarberpaj, så det blev massa fika denna dag. Ute i trädgården såklart! :-)
Paj, kanelbullar, färska jordgubbar och smultronglass. Barnen var i himlen och jag kunde inte motstå det goda idag. Har varit duktog i hela fem dagar utan socker så...Jag tyckte jag kunde äta lite fika.
Skulle dock ite gjort det för det resulterade i att jag nu sitter och är GODISSUGEN!!



Fikadags i trädgården. Underbart!

Vår lille pirat!

Vännerna i vått och torrt

Å lilla oturstjejen idag. Först välte hon omkull grannens sykel och hamnade raklång
på mage över den - naken utan blöja o allt *ajaj*.
Sen lutade hon sig över ett staket och vurpade över med huvudet före
rakt ner i asfalten *plåster i pannan* och direkt efter det snubblade hon och trillade
med kinden in i dörrkarmen. Stackars lilla Ella... Inget bra slut på dagen.


I morgon är det fredag o helgen bakom den... Min sista helg innan min lilla semester.
Tänkte åkt till Sthlm på måndag med bara Ville och stannat några dagar men det blir inte av tyvärr.
Får hitta på något annat med prinsen. Bara han och jag. Han har blivit jättemammig på Ida och skriker
om hon går...o vill inte alls vara hos mig :-(  Gör jätteont i  mammahjärtat. Blir ledsen på riktigt.
Hoppas det går över snart?

I morgon ska Theodor lämnas vid stationen kl.12 och åka till Växjö. Nej, han åker inte själv... Hans farfar kommer i morgon och hömtar honom för jag ska jobba. Annars brukar alltid jag lämna och hans pappa lämnar på söndagen, för er som undrar...
En annan kommentar jag alltid får höra är: "Men gud, stackars dig va jobbigt och åka tåg så fram och tillbaka. Å bara sitta så länge"...

Nä vet ni var, det är inte så jobbigt att sitta "så länge". T.o.m Theodor tycker det går fort att åka tåget till Växjö, som tar 1 timme och 45 min. VI har egentid, pratar om allt som kommer upp, spelar NintendoDS och bara är...Sitter med Theodor i famnen och ja...vi har mamma-son-tid den stunden.
På vägen tillbaka? Ja, då har jag egentid serrni! En tidning ibland annars Iphonen, fötterna på stolen mittemot, ibland ett samtal, ibland slutna ögon och ibland t.o.m en powernap. Jätteskönt!
Kan inte förstå varför folk tycker synd om oss? Vi njuter av denna tiden. Samla energi innan man kommer hem till de andra två busen och kvällsenergi till att kika på film med frugan, fixa, städa eller vad vi nu hittar på.
Tycker det är så trist att höra allt negativt jämt.
En del kopplar av genom att åka och storhandla själv utan barn, en del, går en promenad, en del solar, en del sitter vid datorn och jag åker tåg :-)


Hepp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar