In my life

In my life

onsdag 28 augusti 2013

På landet med de små

Vi fortsatte vabbningen idag också eftersom Ville hade feber igår. Idag var han dock feberfri och på förmiddagen kunde vi inte sitta inne längre utan vi for ut en runda till Torna Hällestad och kollade på korna som går på en jättestor yta i frihet utan stängsel. Man kör över en färist och sedan finns det en stor och lång äng längs bägge sidorna om vägen och där finns jättemånga kor. Ibland är de långt borta på ängen och ibland kommer de i flockar och gå över bilvägen. De har ingen brådska heller så man får stanna och titta på dem när de går en meter från bilen. Barnen tycker det är jättekul med dessa kor. Vi stod länge och kollade på alla små söta kalvar som fanns.
När vi vinkade hej då till mamma mu och hennes vänner så körde vi inom o kollade på hästarna. Där hittade barnen björnbärsbuskar, så de stod o letade och åt jättelänge.
Innan hemfärd körde vi till Dalby Stenbrott också. Ett turistmål som är jättemysigt. Minst 70 meter djupt i det kalla gröna vattnet, så man var koncentrerad på att hålla de små borta från kanterna. Det är ju lockande att kasta stenar ner i vattnet och dessutom titta ner. INTE, säger mamma!
Det var en del som badade där idag men ingen som hoppade från de höga klipporna. Det brukar det vara annars. Hade jag aldrig gjort! Inte när man inte vet vad som är under en i vattnet. Usch..

När vi kom hem åt vi lunch och sedan tog vi det lugnt med en film mitt i solen. Kändes som ett bra break i allt busande eftersom Ville inte var okej igår. Mästerkatten i stövlar, blev matinén och hemmagjorda köttbullar till kvällsmat.
Barnen har varit vänner hela dagen och lekt och skrattat tillsammans hur mycket som helst. Underbart att se och höra. VI lekte med Duplo också och byggde upp ett zoo. Det var poppis!





 Två små troll på väg för att kolla kossor och hästar.

 Ville tyckte han var snygg i sin kepa :-)

 Jakt på att leta/äta björnbär.

 Passade på att lära oss två färger och dessutom vilken av dem man skulle leta efter att äta upp.

 Rätt svar! :-)

Sitter och kollar på hästarna.

 Dalby stenbrott. På klippan som syns längst till höger, brukar människor
hoppa ifrån. De har varningsskyltar att man inte får..men...

 Mmm...där ser man rakt framifrån.

Två små på äventyr


I morgon har dagis stängt så Ida ska ta föräldraledigt och jag ska jobba. Sen kommer barnen till mig på eftermiddagen igen. Torsdagsmys...och idag onsdagsmys som vi haft hela dagen.
På fredag kommer Theodor också och är här i helgen. Även Jannice kommer så det blir massa mys och hittepå i helgen. Hoppas på bra väder. Annars blir det inomhusmys heeeela helgen. Inte mig emot.


Kram banan!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar