In my life

In my life

onsdag 26 februari 2014

Lön! So what?

27:e på gott och ont. Så fort pengarna rullar in, rullar de vidare till läskiga räkningar. Tänk om man bara kunde få ha de där X antal tusen varje månad. 

Man borde vara glad när lönen kommer in men idag är ingen bra dag, det känner jag i hela mig. 
Vaknade jättetrött för det första och när man säger att man ska till förskolan börjar Ville gråta och säger att han inte vill. Stackars liten... Denna förskola har just nu inget gott rykte bland föräldrar. Och speciellt Villes avdelning. Personal slutar en efter en.. Ingen pedagogik finns då. But why!? Även vikarier måste ju ha nån jäkla erfarenhet av att hålla samlingar och hitta på saker. Eller?
Arbetar man på en förskola måste man ju ha lite fantasi bakom pannbenet kan jag tycka och ta ansvar så gott man kan om nu ordinarie personal är borta. 
Ville är ledsen. Deprimerad och vill inte vara där. Han gör ingenting på förskolan mer än målar och gör kikare av ihoprullade papper. 
Deras utegård är stor! Skulle kunna vara en jättefin utegård MEN innan vintern började de röja där och satte upp band runt om så inte barnen fick gå på gräsmattan. Hela vintern har de alltså inte haft någon yta att leka på. 
Nu får de vara där men allt är en stor lergård. 
Det ska bli klätterställningar och en fin utegård. Det har dem sagt i flera år. 
Undrar om det någonsin sker?
Ja jag är lika jäkla irriterad om jag verkar vara. 
Och ledsen dessutom. Jag har arbetat på förskolor i några år och jag vet att det är tufft att lämna sina barn då de gråter men man vet att det går över inom några få minuter..
Idag grät jag på väg till jobb. Inte bara pga att det var jobbigt att lämna en ledsen Ville som bankade på rutan efter oss när vi gick... Utan för att jag VET att han mår dåligt hela dagen och är ledsen till och från hela dagen, att han får sitta ensam att äta för att han är ledsen och för att han känner att han inte känner någon där...
Det gör så ont!

Nu hoppas jag på att andra förskolan är beredd att skapa en plats till honom så fort som möjligt. 

En stor guldstjärna till Ellas fröknar dock! Ni är underbara!
5 kommentarer:

 1. Herre Gud det är ju fruktansvärt! Jobbat som förskollärare i ca 6 år och tycker precis som du att vikarie borde ha lite bakom pannbenet och ordna någonform av aktivitet! Gympa och dans till musik, samling med sång eller matte, vattenlek, gå till skog eller lekplats. Det finns massor att göra och fantasi och utbildning är inte samma sak. Var är chefen, vem har ansvar? Som förälder måste man jobba och tjäna pengar, thats it! Förstår att ville är ledsen och det måste vara fruktansvärt för er föräldrar! Så här får det INTE vara! Det finns lag på allmän förskola bland annat. Gå vidare med detta om ni orkar! Erbjuder de så usel verksamhet ska de jäkla inte ha en krona för den!

  SvaraRadera
 2. Det svider i hjärtat att läsa det du skriver.Är själv förskollärare.Vad gör chefen åt detta? Vad beror det på att det är så många personalbyten?

  SvaraRadera
 3. Varför får han sitta själv att äta? Tyvärr brukar inte vikarier kunna styra upp någon verksamhet utan när det är majoriteten brukar det mest bli barnpassning.

  SvaraRadera
 4. Hej Carola! Vet inte om du minns mig. Vi stötte ihop på Nyvång när du försökte hitta en utgång :) Jag berättade att jag läste din blogg då och då....Slutade på Nyvång i september efter 10 år. Tio fantastiska år då vi till en början var två avdelningar som startade upp.
  Läser Idas blogg också och blir så fruktansvärt ledsen för er skull, ja mest för Villes skull. Vet inte vad jag själv skulle gjort i er situation, den är outhärdlig!!! Att lämna sitt barn och veta att man går med sin oro under hela dagen för att man undrar hur barnet har det under dagen. Så får det inte vara. Kan tyvärr bara bejaka det ni säger, eftersom jag har insikt i problematiken. Ni måste gå ihop ni föräldrar, dels till rektorn men också högre upp för att få gehör. Ingen ska behöva ha det såhär!! Ingen!
  Jag hoppas trenden bryts snart så att det blir lugn och ro där, den har ju alla förutsättningar! Var själv där i 1,5 år då vår förskola/skola byggdes. vi fick vara inneboende i ena längan under tiden. stå på er Carola. Vår uppgift på förskolan är att barnen ska vara trygga och må bra. Det är prao ett!!!! Allt annat får komma sedan. kram till dig!!
  Eva

  SvaraRadera
 5. Hej igen!
  Känner att jag behöver förklarar mig efter min spontana reaktion igår.
  För det första så har jag inte jobbat i kommunen under det sista halvåret och har väl inte så stor insikt längre. Känner att det som behövs göras är att skapa en positiv anda i huset så att pedagoger trivs och vill stanna kvar. Detta är det allra viktigaste som måste göras!
  När det kommer till vikarierna så känner jag att jag måste få försvara dem lite. Jag har haft många vikarier som stått handfallna första gångerna, som sedan blivit fantastiska klippor senare. Under sista veckorna på min förskola har vi haft väldigt många vikarier som varit ute en, två gånger och jobbat. Då behövs det erfarna pedagoger som stöttar, visar och är goda förebilder för dem, oftast väldigt unga, vikarierna. Förmodligen gör de så gott de kan på din sons avdelning, du skrev att han målar bl a . De försöker nog aktivera barnen.Det är ju inte deras fel att det blivit så här, Allt hänger på att utbildad personal inte finns där!
  Skrev att jag varit på er förskola, men det var ganska länge sedan och jag känner inte alls dina två yngre barn, så detta är inga personliga känslor för er! Blir bara så ledsen att det blir såhär. Bemötandet är så otroligt viktigt för tryggheten. Man ska inte behöva gå till jobbet med en klump i magen! Förvisso är det väldigt många barn som konstant säger att de inte vill gå till förskolan, men efter tre minuter har de hur roligt som helst Svenska förskolor är bra, och vi ÄR bra på att ta hand om våra barn! Jag hoppas att det snart händer något som påverkar denna fina förskola i rätt riktning!
  Eva

  SvaraRadera